- Susisiekite dabar: +37061854094
Kanapių sėklos tai labiausiai žvejų pamėgti grūdai karpių jaukiminui bei biriųjų jaukų ruošimui karpinių šeimos žuvims. Šie grūdai pasižymi gera energetinės vertės maistinėmis savybėmis. Juose gausu omega 3 riebalų, gausu baltymų, vitaminų, mineralų. Tinkamai paruoštos kanapių sėklos savo aromatu ir skoniu traukia žuvis maitintis kaip magnetas.
Paruošimo būdai:
1.Virtos kanapių sėklos - Kanapių grūdai užpilami vandeniu ir paliekami vėsioje patalpoje daiginti 3 params. Kad nepradėdų rūgti, vandenį reikia keisti kas parą. Po trijų parų, sėklose pradės formuotis daigeliai kurie pasirodys virimo metu. Supilame sėklas su vandeniu į indą ir verdame apie 2-3val ant vidutinės kaitros. Jeigu grūdai atsidrys ir pasirodys balti daigeliai, jūsų kanapės paruoštos jaukinimui.
2. Kepintos smulkintos kanapės - grūdai supilami į keptuvę ir kaitinami vidutine kaitra kol pradės spragsėti. Pamaišant kepuvėje kanapių sėklas lengvai apkepkite kol pajuosite gardų aromatą tik neperkepkite. Iškeptas sėklas atvėsinkite ir kavos malunėliu rūpiai susmulkinkite. Šis priedas tik pagardinti jūsų ruošiamus jaukus žuvims. Kanapių skrūdintos smulkintos sėklos įpatingai tinka ruošiant jaukus didelių kuojų žuklei.
- Svoris
- 3 kg